Godfried Lannoo overleden

Godfried Lannoo (uitgeverij Lannoo) overleden

Godfried Lannoo, voormalig algemeen directeur van de gelijknamige uitgeverij, is vandaag overleden. Hij werd 85. Dat meldt de uitgeverij.

Godfried Lannoo zag op 7 mei 1927 het levenslicht. Na zijn humaniorastudies gaat hij in 1945 aan de slag in het bedrijf dat zijn vader, Joris Lannoo, in 1909 stichtte. In de jaren 50 volgde hij ook nog opleidingen aan het Hoger Instituut Plantin Moretus en de toen nog prille Vlerick School.Godfried, zijn broer Jan en zijn zus Godelieve nemen in 1959 de leiding van het bedrijf over. In de jaren 60 en 70 voerde de drukkerij-uitgeverij een schaalvergroting door. Zo werden de eerste externe uitgevers en medewerkers aangetrokken, aldus het bedrijf. Godfried was ook de eerste Vlaamse uitgever op de Duitse boekenbeurs Frankfurter Buchmesse.

Encyclopedie van de Vlaamse beweging
In 1975 bracht Godfried de tweedelige Encyclopedie van de Vlaamse beweging uit. “Een van zijn grootste projecten”, meldt de uitgeverij. Hij lag voorts ook aan de basis van het managementfonds van Lannoo en talrijke toeristische publicaties.

Het bedrijf splitste in 1991 in twee zelfstandige ondernemingen: Uitgeverij Lannoo nv, onder leiding van Godfried, en Drukkerij Lannoo nv. In 1994 trok Godfried Lannoo zich terug als algemeen directeur van de uitgeverij en in 2002 als voorzitter van de raad van bestuur.

Koning Albert II verhief Godfried in 1996 tot ridder. De Nederlandse koningin Beatrix benoemde hem in april 2003 tot Ridder van de Orde van Oranje-Nassau.

http://www.hln.be/hln/nl/948/Kunst-Literatuur/article/detail/1443391/2012/05/24/Godfried-Lannoo-uitgeverij-Lannoo-overleden.dhtml

http://www.hln.be

Godfried Lannoo overleden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s